Cultuurshockje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van gerdienheijs - WaarBenJij.nu Cultuurshockje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van gerdienheijs - WaarBenJij.nu

Cultuurshockje

Door: Gerdien

Blijf op de hoogte en volg

15 December 2006 | Suriname, Paramaribo

Ben ik weer! Nog even berichtje voor ik vannacht afreis naar Colombia, om en nog even op jullie lieve reacties te reageren en mijn misschien ietwat afstandelijkheid van gister te relativeren. Heb namelijk echt even last van cultuurshock, wat maakt dat het wennen aan de stad en alle bijkomstigheden even zwaar viel. Maar gaat nu al weer stuk beter na dagje Parbo. Gisteravond lekker uiteten geweest met club mensen en iedereen die niet met ons mee was naar binnenland vermoeid met al onze verhalen: we zijn er nog zo vol van! Vandaag helpen Daniel, Ivo, Janneke en ik Andre en Chica (van guesthouse waar we eerste week zaten) mee met verhuizen. We blijven daar vanavond ook eten en gaan dan nog even filmbeelden die Daniel en Ivo van Kajana hebben gemaakt bekijken: leuk! Om kwart voor twaalf word ik dan door de taxi opgehaald die me naar Zanderij gaat brengen. Dat wordt dus nachtje overslaan, maar ja, slapen kan je altijd nog!

Wel lief hoor al jullie reacties! Op site van Ivo, Daniel en Janneke staat trouwens ook het verhaal over wat we op Keti Koti (onafhankelijkheisdag) hebben gedaan, namelijk met het voetbalteam van Kajana mee naar Djumu, waar ze moesten voetballen. Zal mijn versie volgende keer even vertellen want heb niet zoveel mail-tijd meer over. Probeer gewoon elke keer beetje te vertellen!

Word wel wat onrustig van al jullie verhalen over werk enzo. Wel vreselijk jammer dat ik het Rijnhove-feest vandaag mis: NOT! Maar heel veel plezier en ben erg benieuwd naar sappige roddels. Beste zou wel zijn als je zwanger bent Hans!

Verder is het natuurlijk bijna kerst. Ondanks dat ik in de kleuterklas kerstbomen heb geplakt, was dat nog niet helemaal tot me door gedrongen en is nog steeds gek hier: versierde bomen, kerstliedjes, verlichte herten op dak terwijl het 30 graden is en ik in mijn topje loop. Dus voor iedereen: hele fijne kerstdagen!!! Geniet van koude weer daar (haha), hoewel Bogota ook stuk kouder gaat zijn. Stop nu echt. Dikke kus van mij!

• 15 December 2006 - 19:13

Jd:

Alweer een bericht!

Succes met de reis en niet slapen; dat wordt afzien. Maar om Brian Adams te quoten: je kan slapen als je dood bent. (?)

Het lijkt me best wel leuk om een cultuurshock te hebben. Je maakt het toch allemaal maar mee. Gelukkig heb je daar een Surinaams tempo, dus hoeft het allemaal niet op stel en sprong.

Veel plezier in Bogota en de groeten aan de echtelieden.

• 16 December 2006 - 08:51

Mirjam:

Zingt Bon Jovi dat niet? Ik ben namelijk hard in mijn hoofd aan het 'googelen' maar kan het lied niet bedenken.

Gerdientje, veel plezier in Colombia (had ik dat al gezegd?). Ik heb net Jaap op het vliegtuig gezet en ga nu twee weken in Maarssen vertoeven. :-))En het regent heel hard, dus ik ga straks lekker in bad zitten. En ik weet niet of ik er ooit nog uitkom.....

• 16 December 2006 - 10:58

Jd:

Oh, dat zou kunnen. Dan haal ik twee quasi-rockers door elkaar.

Ga je je twee weken in luxe wentelen, Mir?

• 16 December 2006 - 13:58

Wietske:

Jij ook hele fijne kerst, met Jaap of istie dan alweer in Nl??
    Hoop dat hij op ideeen komt door trouwerij..
    En sleep when i'm dead is inderdaad uit bon jovi. Ben niet zo'n kenner maar die kan ik me nog wel voor de geest halen. Maar slapen voor je dood bent is toch ook wel erg fijn hoor JD!

• 16 December 2006 - 14:18

Mirjam:

Ja echt wel. Het huis is minder gezellig zonder Jaap en/of Gerdien erin, maar véél beter dan studentenkamertje. En ben net al gegroet door de buurman dus ben ook al flink aan het integreren!Rita zou trots op me zijn! :-)

• 17 December 2006 - 07:40

Hans:

Ik snap dat je liever daar bent dan op de Horizonparty, maar het was echt leuk. Goed verzorgd, echt onbeperkt eten en drinken. Maar geniet jij vooral van al je avonturen, want dat wordt levenslange bagage.
    Ben al weer benieuwd naar het bruiloft verhaal.
    Tot schrijfs.
    Hans

• 19 December 2006 - 08:45

Maaike:

Ha Gerdien
    Wat klinkt het geweldig zeg! Wat een avonturen! En wat ben jij een bikkel met al die (huis?!) dieren in de rimboe. Ik zou geen oog dicht doen!
    Fijne feestdagen en veel bruiloftsplezier en geniet van de weken samen met Jaap!
    Ik ben net blij gemaakt met kerstpakket- een Jutters fleece sjaal (lijkt horizon wel!) en een nationale wensbon...wat dan weer wel leuker is. Je ziet - GROOT nieuws hier! ;)
    Hee meissie: GENIET! liefs Maaike

• 20 December 2006 - 08:26

Lisette:

Heyyyyyyyyy Gerdien,
    Na weken eindelijk eens al je verhalen gelezen. Kan het oude jaar natuurlijk niet af sluiten zonder jouw avonturen ! Wat heb je al een hoop beleefd zeg. Ondertussen ben je vast in Colombia aangekomen. Ik hoop dat je het daar net zo leuk hebt als in paramaribo.Wel grappig; een vriend van me is ook in paramaribo, werkt in cafe 't vat.
    Op rijnhove gaat alles gewoon door hoor, 15 december was een knallertje, er is veel op je geproost ! Alleen die treinreis er anar toe en de rit terug is wel heel saai en heel stil tegenwoordig. Hele fijne kerstdagen !!
    Groetjes, Liset

• 21 December 2006 - 16:29

Mirjam:

Hé, de lay out is anders! Of ben ik de enige die dat heeft? En je kan hier ook chatten! Ik ga het uitzoeken!

• 21 December 2006 - 16:31

Mirjam:

Ah, dit heb ik al eens gedaan tijdens mijn eigen waarbenjij.nu-tijden. Het begint als een slecht script: er komt iemand de chatroom binnen. Hahaha! Maar er is verder niemand. Verrassend genoeg. :-)

Is vandaag de bruiloft? Of morgen?

• 22 December 2006 - 21:41

Kim:

Heb au aan m'n armen :(
    Itt eerdere berichten heb ik vandaag mijn prikken gehaald. Prikken zelf vielen mee, maar armpjes worden nu wel erg stijf...
    Maar allemaal voor het goede doel!!
    Hoe was bruiloft?

• 24 December 2006 - 07:41

Bea:

Hoi Gerdien en Jaap, vanuit het grijze Alphen wil ik jullie , na al die goede dagen ook nog fijne kerstdagen wensen en daarna een nieuw jaar met veel liefde en geluk. En dat zal natuurlijk zijn met die geweldig gevulde "rugzak".
    Gerdien , ik snap dat je via de berichten op deze site bij lange na niet aan ons duidelijk kan maken wat je allemaal beleeft en ervaart. Daarvoor moeten we het eigenlijk zelf zien/ervaren. De "context" missen wij natuurlijk compleet.
    Je kan natuurlijk altijd nog overwegen om een presentatie in de Horst te geven (grapje, hahahahaha).

Voor nu, blijf je verwonderen !

doei Bea